Tips och råd
Läsarkommentarer
Redaktionens kommentar
Använd ett fast, gärna syrligt äpple. Aroma finns ofta i butikerna, många uppskattar Gravensteiner eller Ingrid Marie. Prova dig fram bland våra fina svenska äppelsorter och hitta en egen favorit till paj! En rolig och god matresa.
Kommentar av
Hanna
23 juni 2012
Blanda björnbär med rabarbern i pajen och spar in på sockret! Blir riktigt gott! Kommentar av
Niklasss
4 november 2011
Är van vid att baka smulpajer och har testat en hel del olika varianter. Mina tips: 1. Blanda vaniljsocker i mjölet, får en riktigt fin smak utan att det blir sliskigt. 2. Blanda Cocosfilngor till smuldegen du kommer att ha överst på pajen, det gör att de blir lite knaprigare men också saftigare. Självklart smakar det gott med. 3. För den som bakar på julen rekomenderar jag starkt att strö lite mald kardemumma på toppen! Kommentar av
Malin
1 augusti 2011
Jag går sällan efter recept och kastar gärna i smulpajen lite som jag tycker. Mycket smör, farinsocker och havregryn brukar bli en hit till alla frukt/smulpajer. Kommentar av
Andreas
23 augusti 2008
Gör massvis med smulpajdeg och frys in portionsvis i plastpåsar, då fixar du pajen på 10 minuter!!! Kommentar av
Camilla
7 mars 2008
kanske ett marängtäcke över
Kommentar av
richarD
25 mars 2008
Farinsocker i äpplepajen - har gett äppelpajen ytterligare en dimension. Och fått många goda kommentarer! Blåbär + nektariner i samma paj = jättegott, som Tina skulle ha sagt!
Kommentar av
Sarah
1 februari 2008
Tips: Ett tips till alla pajdegs älskare :) Täck gärna botten med smuldegen OCH ha uppepå. Då får man även en "fastare" paj som inte rasar sönder så lätt!
Kommentar av
Nifri
19 november 2007
Det var lätt att baka och den var god! Vi lade även till lite vannilinsocker, det rekommenderas.
Kommentar av
Tipsaren
18 oktober 2007
Tips: Ta endast en tesked socker i mjölet och lägg till 1 kryddmått salt, ringla sedan sirap över innan pajen sätts in i ugnen.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesOst- och olivsconesOst- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen. HelgmenynMoussaka till helgenMoussaka är bekväm mat, lätt att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Dessutom är den ett bra alternativ till lasagne. Förutom aubergine, som alltid ingår är det lätt att variera fyllningen. Moussaka med potatis eller moussaka utan? Laga efter smak! Detta är dessutom en rätt som blir minst lika god utan kött som med. Gör vegetarisk moussaka och prova gärna vegetarisk moussaka med potatis. Mättande, gott och lätt – riktigt bekväm helgmat!
Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hej
Vilka äpplesorter passar bäst till paj med smuldeg??
när jag gör så blir äpplena mer mos än bitar.