SvartvinbärspajSvarta vinbär passar till mer än vinbärssaft! Visst är bären lite syrliga, men med lite extra socker ger de en fin smak till smulpajen. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och 1 deciliter socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i de svarta vinbären och sockra rejält, 1-2 deciliter. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl, men det brukar inte behövas. Fördela smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter. Kommentar av
SB=BÄST
16 september 2012
vÄRLDENS GODASTE PAJ ENLIGT OSS! ;D<333 Kommentar av
Helia
6 augusti 2012
Jätte god paj! vi körde med farinsocker istället och det blev så mycket godare enligt mig :) Kommentar av
B
25 juli 2011
En riktigt god paj, men man skulle nog kunna dra ner på sockret något. Jag tog ungefär 2 dl, men det hade nog blivit bättre med 1-1½ dl. Kommentar av
Karro
30 september 2009
Vilken TOPPEN sida!! Ska genast lägga till den bland mina favoriter... så slipper jag leta efter pajer någons mer=) TACK!! Kommentar av
Ella
21 juli 2009
Fruktansvärt god paj som uppskattades väldigt mycket vid besök!!! Kommentar av
loviii
6 juli 2009
jätte god, jag älskar svarta vinbär! Kommentar av
cazper
18 april 2009
Mmm en jättego paj Kommentar av
Marulla
24 augusti 2008
Fantastiskt god paj som min mor gjorde av första skörden. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptViltpaj som värmerProva ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg! HallonHallonår hela åretHallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Kan man blanda svartavinbär och blåbär om man vill ha det i pajen...