Kommentar av
Elisabet Näsman
22 juli 2011
Hej, JAg har ett recept som kommer från en äppelkaka men faktiskt blir bäst med röda vinbär. Går även med krusbär: smula ihop 2,5 dl mjöl, 1,5 dl socker, 1,5 tsk bakpulver, 75 gr smör. När det blivit grynigt rör i 1,5 dl gräddmjölk. Rör inte för mycket. Häll i smörad och bröad form och bred ut den till jämnt lager. , Fyll ytan med ett enkelt lager röda vinbär, bäst att lämna en smal rand utan bär i kanten, strö över 1,5 msk socker, grädda i 22o gr till det som syns av kakan fått färg. Kan gärna dubbleras om man har en stor form. Serveras med vispgrädde. . Lika god dagen efter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LångpannekakaMorot, apelsin + choklad
Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan! PåskfikaFika med påsktårtaÄn får vi vänta på såväl rabarber som jordgubbar, men en titt i frysen kan löna sig. Frysta hallon och vaniljkräm gör påsktårta till en söt dröm som försvinner lika fort som den kom. Choklad kan vi njuta av året om, så varför inte maffig chokladkaka med vispad grädde till? Alldeles gul citronmarängpaj står vackert på bordet till påsk. Ta tid till god fika i gott sällskap! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Stämmer väl kanske inte riktigt. Har gamla röda krusbär i trädgården, söta och goda. Eller också är det kanske jag som är lite sockeranti och alltid halverar sockermängden i recept.