Kommentar av
Elisabet Näsman
22 juli 2011
Hej, JAg har ett recept som kommer från en äppelkaka men faktiskt blir bäst med röda vinbär. Går även med krusbär: smula ihop 2,5 dl mjöl, 1,5 dl socker, 1,5 tsk bakpulver, 75 gr smör. När det blivit grynigt rör i 1,5 dl gräddmjölk. Rör inte för mycket. Häll i smörad och bröad form och bred ut den till jämnt lager. , Fyll ytan med ett enkelt lager röda vinbär, bäst att lämna en smal rand utan bär i kanten, strö över 1,5 msk socker, grädda i 22o gr till det som syns av kakan fått färg. Kan gärna dubbleras om man har en stor form. Serveras med vispgrädde. . Lika god dagen efter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka! KladdkakorChokladpajKladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god! Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt. En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Stämmer väl kanske inte riktigt. Har gamla röda krusbär i trädgården, söta och goda. Eller också är det kanske jag som är lite sockeranti och alltid halverar sockermängden i recept.