Tina frysta bär?
Kommentar av
Hanna
30 maj 2013
Om det gäller rabarber, ska man då tina rabarbern först?
Redaktionens kommentar
Det skulle jag göra - rabarbern blir godast om den får koka samman med sockret lite grann, och då hjälper det att den är tinad, tycker jag. Det går säkert utmärkt att hoppa över tinandet också.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorKringlorAtt bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt! RabarberRabarbertiderRabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer... Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej! Om man har blåbär som vart frysta men tinats upp går de väl lika bra att göra paj som med frysta eller färska? Behöver man lite extra potatismjöl kanske?