Krusbärspaj med ingefäraSyrligt och kryddigt - krusbären får extra smak i sällskap med ingefära och vanilj. Du behöverSmuldeg
Bär
Gör så här:Finfördela smöret tillsammans med vetemjöl, havregryn, vaniljsocker, socker och ingefära till en smulig deg. Smörj en pajform och lägg i bären. Strö potatismjöl och socker över och blanda lätt. Fördela smuldegen över bären och ringla sirapen i tunna strängar över. Grädda pajen i 200-225 grader i cirka 20 minuter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? BlåbärstiderDet lyser blått i blåbärsskogen!Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie! Varm vegoVarm vegogryta med quorn och chili!
Bönor och linser är framtidsmat. Miljöbra, proteinrika och fulla med smak. Billiga mättande och framförallt goda! Och det är länge sedan nu vi bara åt bruna bönor till fläsk … Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|