Frasig pajdeg?
Hej! Jag har fått smaka blåbärspaj med ett otroligt frasigt täcke av pajdeg. Det var som om degen smält ut över pajen. Jättegott! Men hur gör man?
- Annie
Hej Annie! Jag skulle ge rådet att använda riktigt smör i pajdegen, och gärna lite mer än det står i receptet. Byt även ut sockret mot florsocker. Då får du en deg som flyter ut men samtidigt behåller frasigheten. Prova dig fram till rätt temperatur och tid och lycka till med pajen! / Magnus MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? KöttbullarNy sajtHemgjorda köttbullar väcker ofta matminnen. Och självklart var just din farmors köttbullar det allra bästa! Men ibland behöver vi omväxling. Prova Oliv- och kikärtsköttbullar eller gör kryddstarka curryköttbullar och servera med couscous och yoghurtsås. Vi bjuder även på klassiska recept; för de som inte klarar sig utan köttbullar på julbordet finns läckra julköttbullar. Och för den som vill variera julbordet kanske viltfärsbullar kan passa? En bra idé att provsmaka, redan innan jul! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
kan man använda majsmjöl istället för potatismjöl när man gör egen vaniljsås?