Rabarberpaj med kardemummaGod, knaprig och klassisk smulpaj med fin kardemummasmak. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Rensa och skär rabarbern i tunna skivor. Smöra en pajform noga. Bred ut rabarbern jämnt i formen. Blanda 2 deciliter socker, ströbrödet och kardemumma i en skål. Strö blandningen över rabarbern och blanda om så att socker och skorpsmulor blandas riktigt med rabarbern. Blanda havregryn, vetemjöl och en deciliter socker i en bunke. Tärna smöret och blanda ner. Finfördela smöret i blandningen med fingertopparna, tills du får en gryning, smulig deg. Strö smuldegen över rabarbern och jämna till ytan. Värm ugnen till 225 grader och grädda pajen i cirka 25 minuter. Servera ljummen med glass eller vaniljsås. Kommentar av
osignerat
3 juni 2012
Ska man ha ytterligare en dl socker i när man ska blanda med mjöl, havregryn och smör eller ska man bara använda 2 dl i början?
Redaktionens kommentar
Två deciliter ska det vara i början. Tack för din kommentar - nu har vi rättat till receptet!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenSpara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt. ViltfärslimpaVilt ger smakenVisst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Detta var en riktig höjdare! Det var kanongott med ljummen paj och vaniljglass till! Ett recept att spara!