![]() ![]() Rabarberpaj med kardemumma![]() God, knaprig och klassisk smulpaj med fin kardemummasmak. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Rensa och skär rabarbern i tunna skivor. Smöra en pajform noga. Bred ut rabarbern jämnt i formen. Blanda 2 deciliter socker, ströbrödet och kardemumma i en skål. Strö blandningen över rabarbern och blanda om så att socker och skorpsmulor blandas riktigt med rabarbern. Blanda havregryn, vetemjöl och en deciliter socker i en bunke. Tärna smöret och blanda ner. Finfördela smöret i blandningen med fingertopparna, tills du får en gryning, smulig deg. Strö smuldegen över rabarbern och jämna till ytan. Värm ugnen till 225 grader och grädda pajen i cirka 25 minuter. Servera ljummen med glass eller vaniljsås. ![]() ![]() 3 juni 2012
Ska man ha ytterligare en dl socker i när man ska blanda med mjöl, havregryn och smör eller ska man bara använda 2 dl i början? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Detta var en riktig höjdare! Det var kanongott med ljummen paj och vaniljglass till! Ett recept att spara!