Rabarberpaj med mandelmassa

En läcker rabarberpaj där mandelmassa och citron ger smak åt pajen. Helt fri från mjöl och därför glutenfri!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 350 g rabarber (ca 5 dl skurna)
  • 50-75 g smör
  • 2 dl farinsocker eller vanligt socker
  • 1 citron
  • 3 msk potatismjöl
  • 200 g mandelmassa

Gör så här:

Smöra en pajform, 24-26 cm i diameter.

Rensa rabarbern och skär den tunna skivor. Är stjälkarna grova kan det vara bra att skala dem med en potatisskalare för att de inte ska bli trådiga.

Blanda rabarber och socker i en skål.

Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Blanda det med rabarbern och pressa sedan ner citronsaften i blandningen.

Rör ner potatismjölet och häll rabarbern i formen.

Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel och lägg det jämnt över rabarbern.

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och täck pajen med mandelmassan.

Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.

Låt pajen svalna något och servera med vispad grädde.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...