Rabarberpaj med mandelmassa

En läcker rabarberpaj där mandelmassa och citron ger smak åt pajen. Helt fri från mjöl och därför glutenfri!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 350 g rabarber (ca 5 dl skurna)
  • 50-75 g smör
  • 2 dl farinsocker eller vanligt socker
  • 1 citron
  • 3 msk potatismjöl
  • 200 g mandelmassa

Gör så här:

Smöra en pajform, 24-26 cm i diameter.

Rensa rabarbern och skär den tunna skivor. Är stjälkarna grova kan det vara bra att skala dem med en potatisskalare för att de inte ska bli trådiga.

Blanda rabarber och socker i en skål.

Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Blanda det med rabarbern och pressa sedan ner citronsaften i blandningen.

Rör ner potatismjölet och häll rabarbern i formen.

Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel och lägg det jämnt över rabarbern.

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och täck pajen med mandelmassan.

Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.

Låt pajen svalna något och servera med vispad grädde.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu

Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

pastarecept.nu


Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

Jag har sagt det förut: Det måste inte vara svårt för att bli gott! Paj är festmaten som är lätt nog för en vardagskväll. Gör de enkla, klassiska pajerna köttfärspaj, broccoli- och ädelostpaj eller spenatpaj. Eller prova ett nytt recept på paj med korv och champinjoner!

Kanske fetaostpaj? Eller så satsar du på en läcker laxpaj...

God helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...