Rabarberpaj med mandelmassaEn läcker rabarberpaj där mandelmassa och citron ger smak åt pajen. Helt fri från mjöl och därför glutenfri! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en pajform, 24-26 cm i diameter. Rensa rabarbern och skär den tunna skivor. Är stjälkarna grova kan det vara bra att skala dem med en potatisskalare för att de inte ska bli trådiga. Blanda rabarber och socker i en skål. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Blanda det med rabarbern och pressa sedan ner citronsaften i blandningen. Rör ner potatismjölet och häll rabarbern i formen. Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel och lägg det jämnt över rabarbern. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och täck pajen med mandelmassan. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt pajen svalna något och servera med vispad grädde. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FisksoppaVärmande fisksoppa!Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott! SmåkakorSmått är gott!Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!
Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|