Frysta eller färska bär i paj?
Färska eller frysta bär i pajen? Vad blir bäst och behövs lite potatismjöl för båda alternativen?
- Madde
Färska bär brukar vätska sig lite mindre än frysta. Så i de flesta fall behövs inget potatismjöl om du använder nyplockade bär. Frysta bär vätskar sig när de tinar så då är potatismjöl bra. Vilket som är bäst? En smaksak. Ibland blir det extra gott när bären kokar samman riktigt i ugnen och då kan frysta bär passa bäst. Ibland vill man ha lite tydligare konsistens och då är färska bär bäst. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KolakakaKolakaka till klassisk och trendig fika!Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan! Tjuvstarta våffelfrossanTid för våfflorDen 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott? LasagneFärskost sätter smak på lasagnen!
Klassisk lasagne bolognese med köttfärssås och len ostsås är fantastiskt gott! Men det finns goda varianter för den som vill prova nytt. Att använda färskost kan vara riktigt lyckat i lasagne. Färskosten lockar fram smaken i de andra ingredienserna och ger en krämig lasagne, prova gärna i en god, vegetarisk grönskålslasagne! Eller så lagar du svamplasagne med färskost – en perfekt lasagne där färskosten lockar fram det bästa av svampsmaken. Samma sak i lasagne med bacon och svamp, färskosten höjder smaken! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|