Kesella i pajen?
Kan man göra smulpaj med kesella? Vilka proportioner ska man ha?
- Ingela
Hej Ingela! Jag vet inte riktigt om du menar att du vill ha kesella i degen, eller i paj-fyllningen? Det går fint att ha 2-3 dl kesella tillsammans med bären eller frukten i pajen - du får en mager och lite syrlig fyllning. Däremot är jag lite tveksam till att byta ut smöret/ margarinet i pajdegen mot kesella. Kesella är magert och du kommer att tappa mycket av smaken och färgen i smulpajen - det blir en annan typ av kaka, helt enkelt. Vill du prova så ta 1,5 dl havregryn och 1 vetemjöl, 1/2 dl socker och cirka 1 dl kesella. Då får du en "grynig" massa som går att smula på pajen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lättlagad snabbmatHemgjorda piroger
Mjuka bröd med god fyllning är tacksamt att kunna trolla fram på några minuter. Har du gjort en stor omgång piroger är det lätt att värma så många som det går åt. Och piroger är också bra utflyktsmat eller mellanmål. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|