Kesella i pajen?
Kan man göra smulpaj med kesella? Vilka proportioner ska man ha?
- Ingela
Hej Ingela! Jag vet inte riktigt om du menar att du vill ha kesella i degen, eller i paj-fyllningen? Det går fint att ha 2-3 dl kesella tillsammans med bären eller frukten i pajen - du får en mager och lite syrlig fyllning. Däremot är jag lite tveksam till att byta ut smöret/ margarinet i pajdegen mot kesella. Kesella är magert och du kommer att tappa mycket av smaken och färgen i smulpajen - det blir en annan typ av kaka, helt enkelt. Vill du prova så ta 1,5 dl havregryn och 1 vetemjöl, 1/2 dl socker och cirka 1 dl kesella. Då får du en "grynig" massa som går att smula på pajen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallader med grynGrynen som gör detNu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella! SconesBaka scones på höstkantenDags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället! Fika på trappanSolig fika på trappanDet är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|