Är glutenfri paj svårare?
Det är första gången jag ska göra glutenfri paj. Är det något jag ska tänka på? Är degen svårare att jobba med? Samt kan jag frysa in den?
- Charlotte Zettergren
Just i en smuldeg ska degen inte vara svårare att arbeta med. Konsistensen blir något annorlunda mot en vanlig pajdeg med mjöl, men eftersom den inte behöver hålla ihop behöver du inte oroa dig. Vill du frysa pajen är det bra att kyla den direkt och sedan frysa den. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FisksoppaFisk + tomat och halloumiFisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest! Enkel helglyxFestpotatis till helgenHelgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn! Fars dag 10 novemberFrukost på sängen till far
Smyg upp tidigt på söndagsmorgonen, duka brickan fint med duk och kanske ett ljus. Kaffekopp med fat och så ett fat nybakta doftande gifflar. Tycker pappa bäst om gifflar fyllda med nötkräm eller med honung? Eller kanske någon av varje sort? Gifflarna är också perfekta att servera till fika senare på dagen. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|