Blåbärspaj med lemoncurdEn annorlunda blåbärspaj från en av våra läsare! Tack Caroline för tipset! Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Botten
Smuldeg
Fyllning
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Smöra en form. Skär margarinet i tärningar och lägg i en stor skål. Strö över vetemjölet och sockret, blanda. Tillsätt sedan lemon curden och blanda väl. Strö ut havregrynen så det täcker bottnen på den smörade formen. Strö över blåbären, hallonen, sockret och potatismjölet. Sätt in i ugnen i cirka 5-10 minuter. Strö sedan över smuldegsblandningen och grädda tills den har fått en ljus gyllenbrun färg. Medan pajen är i ugnen, blanda 3 dl grädde med lemon curd efter smak och vispa och servera till pajen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RisottoSnabbt med stil!En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil! SurdegsbrödHembakat med klassKänslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd! SemlorDags för semlor!Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Pajen blir jättegod! Mitt kalas blev en succé! Jättegott att ha mycket lemoncurd i grädden! Lycka till!