Blåbärspaj med vaniljVanilj ger den här pajen en smak utöver det vanliga! Servera med lättvispad grädde, men hoppa över vaniljsåsen - den kan lätt dränka vaniljsmaken i pajen! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Blanda crème fraiche, 1/2 deciliter socker och vanilj och rör slätt. Täck botten av formen med blandningen. Lägg i blåbären och sockra eventuellt lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Smula sedan mjölblandningen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter. Kommentar av
anne
20 oktober 2012
det bästa jag har ätit i paj väg <3 Kommentar av
Karin
15 augusti 2011
Hej! Tack för många bra recept. Man vet att det alltid blir bra när man tar recept från era hemsidor. Jag undrar om det i detta recept går att ersätta vaniljpulvret med vaniljstång på något sätt?
Redaktionens kommentar
Jovisst, du kan skrapa ner innanmätet i en vaniljstång istället för vaniljpulver.
Kommentar av
Sötstruten
7 februari 2011
Går det bra med vaniljyoughurt istället för creme fraiche? =) Kommentar av
Gealach
11 mars 2010
Den här pajen är fullkomligt livsfarlig, som sagt! Helt underbart god! Kommentar av
Kakmonstret
3 september 2009
Fullständigt livsfarlig! Kommentar av
Blåbär
23 augusti 2009
Sjukt god! Kommentar av
Linda
26 juli 2009
Den va så god så att man skulle kunna äta den varje dag!!! Kommentar av
ahmed/ak
22 februari 2010
den var knaz god Kommentar av
Mia
21 juli 2010
Toppengod trots att jag ändrat receptet något: 2 dl mjöl ersattes med dinkelmjöl, + ca 1 dl fiberhavregryn i smuldegen. Creme fraich ersattes med ekologisk matl.yoghurt (hade ingen creme fraiche) + lite extra vaniljsocker + ca 1 tsk potatismjöl (blandas). Ca 5 dl frysta blåbär + potatismjöl. Smuldegen blandade sig med blåbären vid gräddningen men det gjorde inget. pajen blev segt knäckig. Toppengod! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorFika genast? Kladdkaka!Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare. SmåkakorKringlorI kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I'm wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day! agebekeedkaeedce